Kan jeg ta massasje hvis jeg er gravid?

Mange gravide tar regelmessig massasje under svangerskapet. Derfor har vi i Squeeze utviklet en behandlingsprosedyre for denne kundegruppen.

Under første trimester (1-12 uker) er det ikke anbefalt å ta massasje. Etter første trimester kan man trygt ta massasje frem til termin, så lenge massasjen utføres av en kvalifisert terapeut. Vi utfører aldri gravidmassasje mens kunden ligger på magen uten gravidpute, med mindre kunden har en legeattest som tillater dette.

Gravidputen vi bruker er formet for å avlaste magen og brystene. Puten gir optimal støtte uten å forårsake press på magen.

Vår standard prosedyrer:
25 minutter massasje med fokus på nakke og skuldre: Under hele behandlingen hviler man i en halvveis sittende posisjon (ved hjelp av ryggstøtte på massasjebenken) for å kunne hjelpe deg å finne en mest mulig avslappende stilling. Behandlingen kan kombineres med arm- og hånd massasje eller fot- og legg massasje.
25 minutter massasje med fokus på ryggen: Under hele behandlingen ligger man på en gravid pute som gir optimal støtte for hele kroppen. Behandlingen kan kombineres med legger og lår massasje. Merk at noe tid vil medgå for å tilpasse gravidputen.
50 minutter fullkroppsmassasje: Behandlingen starter med massasje av rygg og skuldre mens kunden ligger på gravidputen. Etterhvert snus kunden på ryggen og massasjebenken heves til en halvveis sittende posisjon. Behandlingen fortsetter på føtter og ben for å redusere og motvirke væskeansamlinger. Deretter masseres hender, nakke og bryst. Massasjen kan avsluttes med hodebunnsmassasje.

NB! Vi bruker ikke gravidputen etter 36 uke. Da utføres behandlingen kun i en halvveis sittende posisjon.

Våre gravide kunder kan alltid tilpasse behandlingen akkurat slik de skulle ønsker den. Du kan oppgi dine spesifikke ønsker i behandlingsskjemaet som fylles ut før behandling (sjekk link du mottar på SMS ved bestilling), eller i dialog med din terapeut før behandlingen starter.